Home > Werken bij > Vacature projectmanager

Vacature projectmanager

 

Een werkdag uit het leven van… 
Start uiteraard met een kop koffie. Om vervolgens meteen de voortgang van het project bij zorgorganisatie X door te spreken met het projectteam. Hierna ga je je voorbereiden, want om 11.00 uur heb je alweer een afspraak bij de gemeente. Zij willen ook graag gebruik maken van de diensten van Centrale 24. Een mooi project, maar eerst moeten alle behoeften nog goed worden geïnventariseerd. In de middag maak je een eerste opzet van het projectplan voor de gemeente en daarna ga je verder met het implementatieplan voor de zorgorganisatie. Als projectmanager heb jij een duidelijk overzicht en weet jij hoe je de klant en andere betrokken stakeholders in het netwerk moet enthousiasmeren zodat de implementatie succesvol verloopt.

Wat ga je doen
In de rol van projectmanager ben jij degene die de projecten in gang zet. Jouw klanten bevinden zich in het sociale domein, denk hierbij aan zorgorganisaties, gemeentes, vrijwilligers- en belangenorganisaties. Naast het opstarten van het project ben je ook verantwoordelijk voor de verdere uitvoer en implementatie. Denk hierbij o.a. aan de volgende werkzaamheden:

• Je ondersteunt interne en externe partijen gedurende alle fasen van het project en schakelt hierbij interne collegae en externe partijen in indien nodig. Je verzorgt documentatie, presentaties en organiseert briefings en trainingen gedurende het implementatieproces.
• Je signaleert knelpunten en bedreigingen en draagt oplossingen aan. Je ondersteunt en adviseert organisaties bij de implementatie van projecten.
• In samenwerking met de servicemanager schrijf je procedures en documentatie, zodat het project na oplevering vlekkeloos overgenomen kan worden naar beheer.
• Je werkt samen met de backoffice om het project op de juiste wijze in te richten rekening houdend met de eigen-, klant- en leverancierssystemen en processen.
• Je houdt een gedegen projectadministratie bij en draagt, samen met de servicemanager, zorgt voor de inrichting van de benodigde rapportages naar stakeholders en de aansturing van project-facturatie.

Wat bieden wij jou
Een verantwoordelijke functie binnen een jonge organisatie met een goede mix van
kennis en ervaring. Je werkt binnen een klein team in een snel groeiende en inspirerende (leer)omgeving waar op een innovatieve manier technologieën ingezet worden om diensten te leveren die kwetsbare mensen en hun mantelzorgers en professionele zorgverleners ondersteunen. Je wordt uitgedaagd om sociale en technologische innovatie te combineren om toepasbare oplossingen te ontwikkelen en implementeren in de praktijk. Uiteraard bieden wij jou de nodige scholing en training, want ook jouw eigen ontwikkeling is voor ons erg belangrijk.

Wat we graag zien 
In de functie als projectmanager moet je kunnen samenwerken met partners en collega’s met zeer verschillende achtergronden (ICT, zorg, commercieel, overheid etc.). Jij bent in staat om snel inzicht te krijgen in ieders belangen en om iedereen voor het project te enthousiasmeren. Je hebt uiteraard een klantgerichte instelling en weet het overzicht en de planning te bewaken. Ook is het belangrijk dat je affiniteit hebt met innovatie en processen snel door hebt. Wij zijn op zoek naar iemand met minimaal HBO/WO denkniveau en met aantoonbare kwaliteiten op het gebied van organiseren en projectmanagement.

Dienstverband en werktijden
• We starten met een jaarcontract, maar na wederzijds goedvinden kan dit omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd. 
• Het betreft een fulltime functie (36 uren per week) voor een collega zonder een 9 tot 5 mentaliteit.
• Wij werken vanaf ons kantoor op het TU/e terrein in Eindhoven.

Arbeidsvoorwaarden
Je werkt voor Centrale24 en je ontvangt een arbeidscontract bij de overkoepelende organisatie Lunet zorg (www.lunetzorg.nl). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is conform FWG 3.0 ingedeeld in schaal 55 met een maximum salaris van €3847,- bruto per maand, exclusief onregelmatigheidstoeslag. Daarnaast krijg je in juni 8% vakantiegeld en in december een eindejaarsuitkering van 7,05%.

Binnen Lunet zorg bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het Lunet zorg Pluspakket, waarmee bepaalde persoonlijke arbeidsvoorwaarden op een fiscaal vriendelijke manier verruild kunnen worden.

Over Centrale 24
Centrale24 legt de verbinding tussen mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag, hun familie, vrienden, leveranciers van welzijnsdiensten en professionele zorgorganisaties. Door gebruik te maken van slimme technologie bieden we veiligheid, toezicht, aandacht en zorg op afstand. We doen dat in delen of full service, binnen de muren van de zorgaanbieder of bij mensen thuis. Persoonlijk, gebruiksvriendelijk en op maat. Wij richten ons op organisaties en consumenten. We staan 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat en zijn er als het nodig is. Een hele geruststelling. Want we delen de zorg. Op een manier die voor alle betrokkenen het beste werkt. Zie ons als de slimme schakel in de zorg.

Centrale24 bestaat uit een team van centralisten die de zorgcentrale 24/7 bemensen. Daarnaast is er een operationele afdeling, een ondersteunende afdeling die zorgorganisaties en consumentenorganisaties adviseert en ondersteunt, en een afdeling die zich bezig houdt met de ontwikkeling van producten en diensten.

Wij geloven in een wereld waarin iedereen makkelijk zelf de regie kan nemen over de eigen gezondheid en zorg. En die van elkaar. Hoe mooi zou het zijn als mantelzorgers in Nederland goed voorbereid en vol vertrouwen de zorg voor hun naaste kunnen delen? Als ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven? Als mensen met een beperking kunnen leven naar de mogelijkheden die ze hebben? Meer informatie vind je op http://www.centrale24.nl.

Heb je nog vragen?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, maar wil je eerst nog meer informatie? Neem contact op met Paul Bergsma, via 06-12929060 of met Joan Vermeulen, via 06-41564010.

Solliciteer!
Heeft deze vacature je interesse gewekt, dan nodigen wij je uit te reageren. Wij ontvangen je reactie graag uiterlijk 21 januari 2018. Je kunt solliciteren via de ‘solliciteren’ button op deze pagina.
De sollicitatiegesprekken zijn op 1 en 2 februari 2018. 
Alle nieuwe medewerkers dienen vóór indiensttreding bij Lunet zorg een “Verklaring Omtrent het Gedrag” voor hun functie bij Lunet zorg aan te vragen en te overhandigen.

Stel een vraag Bel 088 552 0100
Mail uw vraag Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Download meer informatie Klik hier